Art Gallery

ONZE BUITENKUNST PROJECTEN

Buurt Canvas organiseert collectieve buitenkunstprojecten om kinderen, jongeren en ouderen te verbinden. Dit draagt bij aan toe-eigening van de buurt en het leren kennen van elkaar.

 

MOZAÏEK MANDELAPLEIN

In Buurtcentrum Mandelaplein in Transvaal, Den Haag, hebben we met kinderen, jongeren en ouderen 3 mozaïekbanken gemaakt. De drie banken zijn momenteel haast kenmerkend voor de buurt.

 
 

REGENBOOG BLOKKEN - OBS ANNE FRANK

Samen meet de leerlingen van OBS De Anne Frank in Den Haag, hebben we een reeks betonnen blokken voor de basisschool geverfd en versiert. Van kleurdesign tot het ontwerpen van afbeeldingen die op de blokken moeten komen, alles is gedaan door de leerlingen zelf. Iets waar ze trots op mogen zijn.

 
 

TENTOONSTELLING ONDER DE PUT - DEN HAAG

Onder een viaduct in Den Haag hebben we de kunstwerken van onze leerlingen opgehangen. Wat een opening was dat zeg! De kunstwerken staan op de kruispunt van Parallelweg en Calandstraat.

 
 

STIPPEN TOTEM EN STREPEN TOTEM

In de achtertuin van De Pit van Moerwijk, Den Haag,  organiseerden we een workshop totempaal verven. Dankzij onze jonge creatievelingen geniet Moerwijk momenteel van kleurrijke totems in de gedeelde achtertuin van buurtbewoners.

 
 

MONDRIAANBANKEN OP DE DA VINCI PLEIN?

Ja dat heeft u goed gehoord. In Haarlem heeft Buurt Canvas met buurtbewoners van de Da Vinci Plein wel drie mozaïekbanken gemaakt. De ontwerper en artistieke leider Hasan Sahin heeft ervoor gezorgd dat de Da Vinci Plein er veel fraaier uit ziet door een collectieve mozaïekproject te organiseren.

 
 

EBRU WORKSHOP / MARBLING

In Mariahoeve, Den Haag, hebben we workshop Ebru gegeven. Ebru is een schilderkunst waarbij men direct op het water schildert. Kleurrijk, absurd en vooral leuk voor volwassenen als kinderen.